Kinderen op een rij

“De ouder en het kind bewandelen samen het pad van passend onderwijs. We vinden het belangrijk dat ouders zich gesteund voelen en goed geïnformeerd worden."

Oudersteunpunt

Voor passend onderwijs is een goede samenwerking tussen leerling, ouder(s) en school heel belangrijk. Het helpt jou als ouder en/of leerling als je duidelijke informatie hebt en weet bij wie je terecht kunt met vragen. Het ouder- en jeugdsteunpunt helpt jou daarbij. Op onze website vind je vragen en antwoorden over passend onderwijs en handige links.

Heeft u een vraag aan het oudersteunpunt?

We zorgen dat u binnen twee werkdagen terug wordt gebeld. Belt u in de schoolvakantie?  Dan kunt u na de schoolvakantie een reactie verwachten.

 

Handige links:

 

 

Kenniscentrum

In ons kenniscentrum voor ouders vindt u artikelen die een bepaald onderwerp uitleggen. U kunt zelf zoeken op een onderwerp of woord. U ziet dan suggesties die uw zoekopdracht eenvoudiger maken. Ook kunt u bij de Meest gestelde vragen en de Veelgebruikte begrippen kijken of uw vraag daar al tussen staat.

Mist u een onderwerp waar u meer over wilt weten? Laat het ons weten via info@pporegioleiden.nl.

ppo_leiden_schoolplein

“Door de extra begeleiding leert mijn dochter niet alleen de taal, maar groeit ze ook in haar zelfvertrouwen.”

Ouder Schoolgaand kind regio Leiden

Basisscholen in regio Leiden

Verbonden aan 79 scholen in de regio Leiden

PPO werkt samen met basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs om voor alle kinderen een passend onderwijsaanbod te kunnen bieden.

Bekijk alle scholen op de kaart

Regulier basisonderwijs

In Nederland heeft ieder kind recht op basisonderwijs. Vanaf 4 jaar gaat een kind naar de basisschool. Vaak is dit de school in de buurt van waar een kind woont. Het kind blijft vaak op die school tot en met groep 8 (tot 12 jaar).

Speciaal (basis)onderwijs

Het speciaal onderwijs en speciaal basis onderwijs is speciaal bedoeld voor kinderen die op de reguliere basisschool niet optimaal kunnen worden ondersteund in hun ontwikkeling.