Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Actueel

De Leidse Aanpak: we racen het nieuwe jaar in

De Leidse Aanpak: we racen het nieuwe jaar in

2 februari 2017, 11:07

We racen het nieuwe jaar in met de Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling. Lees verder »
Groeibijeenkomst 3.0

Groeibijeenkomst 3.0

24 januari 2017, 16:03

In het voorjaar organiseren wij een vervolg op de groeibijeenkomsten. In de lente van 2017 zijn we bijna 3 jaar onderweg met de invoering van Passend Onderwijs en Arrangeren. Velen van u waren overigens vóór die datum al bezig met het realiseren van goed, dus passend, onderwijs. Lees verder »
Taal is zeg maar echt mijn ding

Taal is zeg maar echt mijn ding

19 januari 2017, 12:33

Sanin stempelt de naam van ingewikkelde dino’s. Ondertussen is hij druk in contact en gesprek. Hij vraagt, antwoordt en deelt. En kijkt blij. De juf vraagt hem een spel te komen doen. Dat wil hij wel! Lees verder »
Ondersteuningsmiddelen voor de scholen in 2017

Ondersteuningsmiddelen voor de scholen in 2017

12 januari 2017, 09:48

Alle reguliere scholen in de regio Leiden ontvangen met ingang van 1 januari 2017 € 160 per leerling van PPO om passend onderwijs mogelijk te maken. Dit bedrag  was in 2016 €126,40 per leerling. Lees verder »
Impulsklas, intensief werken met positief resultaat

Impulsklas, intensief werken met positief resultaat

22 december 2016, 09:47

Kinderen die druk zijn en moeite hebben zich te concentreren werden vroeger veel sneller naar het speciaal basisonderwijs gestuurd. Als gevolg van de wet op passend onderwijs blijven ze steeds vaker op hun eigen school. Een hulpmiddel hierbij, in Leiden en omgeving, is de Impulsklas, een programma van twaalf weken waarbij ouders intensief betrokken worden. Hogeschool Leiden doet er onderzoek naar en is enthousiast. Lees verder »
 

Recensie 'de kinderen van juf Kiet'

19 december 2016, 15:06

De kinderen van juf Kiet is een klein monument voor een juf, maar vooral voor haar dappere klas. Een parel van een documentaire: subtiel maar krachtig en met een feilloos gevoel voor wat er in hoofden van gevluchte kinderen kan omgaan. Kijk eens kritisch naar deze film en laat ons weten wat u er van vindt. Lees verder »
Held

Held

12 december 2016, 10:25

Er verschijnt een foto in mijn mailbox: Boris zit op zijn knieën op een kleedje. Uit zijn houding spreekt grote betrokkenheid. Hij zoekt woordkaartjes bij elkaar. Uit de Montessori taalset. Alles keurig geordend in rijtjes. Lees verder »
Passend onderwijs past niet??? Reactie op de commotie.

Passend onderwijs past niet??? Reactie op de commotie.

9 december 2016, 10:17

Berichten in de kranten en op televisie zijn verontrustend: "Passend onderwijs past niet". Rich van den Berg, directeur van ons samenwerkingsverband durft te zeggen dat veel kritiek NIET van toepassing is op onze regio! Lees verder »
Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

21 november 2016, 10:22

Simone van Dijk werkt op de Fortgensschool met het team aan goed handelingsgericht onderwijs. We zetten samen grote stappen. Mooie afwisseling in verdiepingsdagen met het team(afgelopen 24 okt en binnenkort op 15 dec), flitsbezoeken (nov) en afstemmingsoverleggen met de HGW-groep. Lees verder »
Luisteren

Luisteren

21 november 2016, 10:18

Moeder startte de bijeenkomst. Met een schets van haar zoon middels een mindmap. Een kleuter van vijf. Zijn naam stond in een wolk. En zo moesten we hem ook zien. Lees verder »