Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Actueel

 

Kijkje in de keuken.....

5 september 2017, 11:50

..... lees hier een praktijksituatie. Deze keer 'Gevolgschade herstellen' Lees verder »
Lisette Bitter benoemd als nieuwe management assistent

Lisette Bitter benoemd als nieuwe management assistent

17 augustus 2017, 14:13

Met ingang van 1 augustus 2017 is Lisette Bitter benoemd als nieuwe management assistent. Wij zijn blij dat ze de nieuwe spin in het web is. Voor informatie en vragen kunt u haar bellen (071-5351710) en of mailen (lisettebitter@pporegioleiden.nl). Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Lees verder »
Cursusaanbod: Het Jonge Kind

Cursusaanbod: Het Jonge Kind

8 juni 2017, 09:56

De focus ligt nu op het jonge kind. Wil je als school, en als leraar onderbouw, je kennis vergroten en vaardigheden versterken, volgt dan komend jaar de opleiding Specialist Het jonge kind. PPO heeft met Onderwijs Advies een aanbod afgesproken waardoor je deze hoogwaardige opleiding tegen een gereduceerd tarief kunt volgen. Er is wat betreft de inhoud afgestemd met de cursus die Kobi Wanningen en Marijne Sammels dit schooljaar hebben gegeven aan 200 leraren onderbouw in onze regio. De opleiding Specialist Het jonge kind is een heel passend vervolg. Maar er gebruik van! Er is plek voor 20 deelnemers. Wees er vroeg bij.  Lees verder »
Karin van Damme afgestudeerd als orthopedagoog!

Karin van Damme afgestudeerd als orthopedagoog!

8 juni 2017, 09:26

Onze collega Karin van Damme heeft gisteren haar bul in ontvangst mogen nemen voor het volgen van de studie Orthopedagogiek. Karin heeft de studie cum laude afgerond. Namens alle collega's van PPO feliciteren we Karin met het behalen van dit fantastische resultaat. Lees verder »
Mooi Onderwijs

Mooi Onderwijs

6 juni 2017, 09:41

Iedereen is binnen. De juf op een kruk. Kinderen aan hun tafel. Even samen terug naar gisteren. Toen ging de klas naar de sloot. De één zag een rugzwemmer. De ander ving een voorntje. Lees verder »
Inzet adviseurs in de kringen

Inzet adviseurs in de kringen

30 mei 2017, 15:15

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 vindt een aantal wijzigingen plaats in de bezetting van de kringen door de adviseurs Passend Onderwijs. Een aantal adviseurs blijft op hun vertrouwde plek en een aantal wijzigt van kring. Lees verder »
Huis van het Onderwijs

Huis van het Onderwijs

30 mei 2017, 14:14

​Vanaf september 2017 wordt de Lammenschansweg 130d omgedoopt tot Huis van het Onderwijs. In het Huis van het Onderwijs wordt een aantal onderwijsorganisaties gehuisvest. Denk aan PROO Leiden, Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp, Leo Kanner Onderwijsgroep, St. Speciaal Onderwijs Leiden en St. Peuterspeelzalen Leiden en natuurlijk de AED Leiden en PPO regio Leiden. Lees verder »
Leids Onderwijs Festival

Leids Onderwijs Festival

30 mei 2017, 14:03

​Op 25 oktober 2017 vindt het Leids Onderwijs Festival voor de tweede keer plaats. De website met het aanbod is nu online. PPO organiseert  een tweetal workshops op dit festival. Inschrijven is mogelijk vanaf half september. We ontmoeten u graag! Lees verder »
3 x 5 minuutjes psycho educatie ADHD extra light.

3 x 5 minuutjes psycho educatie ADHD extra light.

29 mei 2017, 10:41

Er ligt een onderzoeksverslag. Zware teksten over ADHD. Dat doet iets met ouders en leerkracht. Er moet lucht en perspectief in de zaak. Lees verder »
Hulp vragen

Hulp vragen

18 mei 2017, 11:46

Wat een verdriet en frustraties. Bij kind, ouders en school. Regulier onderwijs past niet meer. Heel erg niet meer. Lees verder »