Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Actueel

Leids Onderwijs Festival

Leids Onderwijs Festival

30 mei 2017, 14:03

​Op 25 oktober 2017 vindt het Leids Onderwijs Festival voor de tweede keer plaats. De website met het aanbod is nu online. PPO organiseert  een tweetal workshops op dit festival. Inschrijven is mogelijk vanaf half september. We ontmoeten u graag! Lees verder »
3 x 5 minuutjes psycho educatie ADHD extra light.

3 x 5 minuutjes psycho educatie ADHD extra light.

29 mei 2017, 10:41

Er ligt een onderzoeksverslag. Zware teksten over ADHD. Dat doet iets met ouders en leerkracht. Er moet lucht en perspectief in de zaak. Lees verder »
Hulp vragen

Hulp vragen

18 mei 2017, 11:46

Wat een verdriet en frustraties. Bij kind, ouders en school. Regulier onderwijs past niet meer. Heel erg niet meer. Lees verder »
Nieuwsbrief De Leidse Aanpak

Nieuwsbrief De Leidse Aanpak

15 mei 2017, 11:58

Lees de nieuwsbrief van De Leidse Aanpak. Lees verder »
ASS en ADHD in de klas  en comorbiditeit bij hoogbegaafdheid

ASS en ADHD in de klas en comorbiditeit bij hoogbegaafdheid

9 mei 2017, 13:38

Curium-LUMC organiseert op dinsdag 23 mei a.s. een informatieavond voor leerkrachten en intern begeleiders over: ASS en ADHD in de klas en comorbiditeit bij hoogbegaafdheid Kinderen brengen een groot deel van hun week door op school. Leerkrachten en IB-ers signaleren vaak als eerste, naast de ouders, wanneer een kind vastloopt. Door de wet ‘passend onderwijs’ uit 2014 zijn scholen verplicht om kinderen zoveel mogelijk onderwijs te bieden dat uitgaat van hun mogelijkheden en rekening houdt met hun beperking. Het gevolg is dat leerkrachten en intern begeleiders meer kinderen op school zien met diverse problemen. Hoe herkent u de signalen? Welke zorg is er beschikbaar bij u in de regio? Lees verder »
De deur open

De deur open

11 april 2017, 11:22

Luuk ziet, hoort en voelt alles. Hij krijgt hete wangen. Of gaat gillen. Dan hoort hij tenminste zijn eigen stem. Lees verder »
Lustrum van het Jeugd Café, Kleurrijk verder!

Lustrum van het Jeugd Café, Kleurrijk verder!

6 april 2017, 10:17

Graag willen u uitnodigen voor het Jeugdcafé op 29 mei a.s. Het thema is ‘Veelkleurige Aanpak voor Kleuters’. Het Onderwijs en Jeugdhulp schetsen samen het toekomstbeeld voor ouders en kind. Op maandag 29 mei bent u van 16.00 tot 18.00 uur van harte welkom op SBO de Vlieger, Boerhaavelaan 298 in Leiden. Lees verder »
Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

3 april 2017, 10:25

In welke modus sta je? Ben je lekker aan het werk? Vol vertrouwen in jezelf, je leerlingen en in je team? Of loopt het allemaal niet helemaal zoals je had gehoopt? En, ga je zo door, want 'het wordt vanzelf een keer zomervakantie'...? Lees verder »
Nieuwsbrief EED maart 2017

Nieuwsbrief EED maart 2017

27 maart 2017, 14:24

In deze nieuwsbrief over Ernstige Enkelvoudige Dyslexie aandacht voor: Voorlichtingsbijeenkomsten voor Intern Begeleiders Startfoto en verder kwantitatief monitoren van de EED-zorg Nieuwe gecontracteerde aanbieders NRD en KD vormen per 1 januari 2017 NKD Resultaten Criterium Gestuurde Interview bij scholen Ontwikkeling diverse documenten Zicht krijgen op dyslexie buiten EED-zorg Lees verder »
Was je erbij op 8 maart, niet omdat je moet, maar omdat je kan?

Was je erbij op 8 maart, niet omdat je moet, maar omdat je kan?

27 maart 2017, 09:19

Wat een slecht weer was het op 8 maart, maar binnen, in CORPUS Congress Centre scheen de zon. Leerkrachten, directeuren en IB-ers van de basisscholen uit de Leidse regio werden warm welkom geheten door PPO regio Leiden voor de conferentie Niet Omdat Je Moet, Maar Omdat Je Kan. Een bont gezelschap sprekers stond klaar voor een leerzame en inspirerende middag. Lees verder »