Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Actueel

 

Recensie 'de kinderen van juf Kiet'

19 december 2016, 15:06

De kinderen van juf Kiet is een klein monument voor een juf, maar vooral voor haar dappere klas. Een parel van een documentaire: subtiel maar krachtig en met een feilloos gevoel voor wat er in hoofden van gevluchte kinderen kan omgaan. Kijk eens kritisch naar deze film en laat ons weten wat u er van vindt. Lees verder »
Held

Held

12 december 2016, 10:25

Er verschijnt een foto in mijn mailbox: Boris zit op zijn knieën op een kleedje. Uit zijn houding spreekt grote betrokkenheid. Hij zoekt woordkaartjes bij elkaar. Uit de Montessori taalset. Alles keurig geordend in rijtjes. Lees verder »
Passend onderwijs past niet??? Reactie op de commotie.

Passend onderwijs past niet??? Reactie op de commotie.

9 december 2016, 10:17

Berichten in de kranten en op televisie zijn verontrustend: "Passend onderwijs past niet". Rich van den Berg, directeur van ons samenwerkingsverband durft te zeggen dat veel kritiek NIET van toepassing is op onze regio! Lees verder »
Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

21 november 2016, 10:22

Simone van Dijk werkt op de Fortgensschool met het team aan goed handelingsgericht onderwijs. We zetten samen grote stappen. Mooie afwisseling in verdiepingsdagen met het team(afgelopen 24 okt en binnenkort op 15 dec), flitsbezoeken (nov) en afstemmingsoverleggen met de HGW-groep. Lees verder »
Luisteren

Luisteren

21 november 2016, 10:18

Moeder startte de bijeenkomst. Met een schets van haar zoon middels een mindmap. Een kleuter van vijf. Zijn naam stond in een wolk. En zo moesten we hem ook zien. Lees verder »
Het groeidocument, een mooi instrument met veel mogelijkheden

Het groeidocument, een mooi instrument met veel mogelijkheden

14 november 2016, 14:34

Monique Meulenberg van Daltonschool de Leeuwerik uit Leiderdorp is een enthousiaste gebruiker van het groeidocument. Graag deelt ze haar ervaringen met het groeidocument met ons. En wie weet, trekt ze de sceptici over de streep! Lees verder »
Tweede bijeenkomst over het groeidocument

Tweede bijeenkomst over het groeidocument

14 november 2016, 14:00

Op dinsdag 1 november is een bijeenkomst gehouden waar IB-ers in de gelegenheid waren om, onder begeleiding van ervaren collega’s, te oefenen met het groeidocument. Een 15-tal IB-ers hebben aan deze middag deelgenomen. Lees verder »
Gedrag in uitvoering, over executieve functies en gedrag.

Gedrag in uitvoering, over executieve functies en gedrag.

3 november 2016, 09:24

Het zoveelste boek over gedrag? Zeker niet. Dit boek gaat over executieve functies bij kinderen en pubers. Het boek is geschreven voor een brede doelgroep: ouders, leerkrachten, hulpverleners en studenten. Lees verder »
Communicatie

Communicatie

25 oktober 2016, 15:18

Twee kinderen moesten veranderen van school. Het paste niet. Dat is pijnlijk. En.. Dat kan gebeuren. Lees verder »
Presentatie Bouw!

Presentatie Bouw!

10 oktober 2016, 14:21

Een nieuw programma BOUW! kan helpen de hardnekkigheid aan te tonen en levert ook veel op bij preventie van leesproblemen. Lees verder »