Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Actueel

Tip: expliciete directe instructiemodel

Tip: expliciete directe instructiemodel

4 oktober 2016, 14:52

De IB-netwerkbijeenkomst in Voorschoten is het unaniem eens. Leerkrachten die meer uit hun instructie willen halen, moeten het boek het 'Expliciete Directe Instructiemodel' (EDI) lezen. Dit boek gaat nog een stapje verder dan het Directie Instructie Model (DIM). Want een kwalitatief goede instructie legt de basis voor effectief onderwijs. Lees verder »
Glas half leeg of half vol?

Glas half leeg of half vol?

29 september 2016, 11:05

Ik zie een lijst aan signalering en interventies. Op allerlei gebied. Maar er is ruis en metaalmoeheid. Ik wil met school en beide ouders in gesprek. De afspraak is gemaakt. Lees verder »
De Vloer Op, een impressie van Vrije School Mareland

De Vloer Op, een impressie van Vrije School Mareland

19 september 2016, 11:21

Woensdag 14 september ging Leiden Midden bij elkaar op bezoek. De leraren van de Josephschool, Lucas van Leyden en de Arcade gingen op bezoek bij de Woutertje Pieterse, Vrije School Mareland, Joppensz en Lorentz. Willem de Koning, directeur van Vrije School Mareland doet verslag van deze spannende, maar leuke ervaring. Lees verder »
Kinderrechten op de kaart

Kinderrechten op de kaart

19 september 2016, 10:17

Op 1 september jl. vond op SBO de Vlieger de aftrap plaats van de Kinderrechtentour. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wilde van de leerlingen zelf horen hoe het met hen gaat en wat zij vinden dat er voor kinderen en jongeren in Nederland moet worden verbeterd. Lees verder »
Bijeenkomst over het groeidocument

Bijeenkomst over het groeidocument

13 september 2016, 15:05

Sinds november 2015 werkt ons samenwerkingsverband met het groeidocument. Sommige IBers hebben behoefte om onder begeleiding van ervaren collega‚Äôs nog wat te oefenen met het groeidocument. We willen daar de gelegenheid voor geven op dinsdag 1 november van 13:00-15:30 uur. Lees verder »
Introductiecursus Startende IB-ers

Introductiecursus Startende IB-ers

13 september 2016, 15:03

Net als vorig jaar organiseren we een korte introductiecursus voor startende IB-ers en belangstellende IBers en leerkrachten. De cursus wordt gegeven in 3 bijeenkomsten van 3 uur. Lees verder »
De Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling is weer van start

De Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling is weer van start

12 september 2016, 15:48

Het eerste jaar van de Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling zit erop. Het fundament is gelegd, de eerste activiteiten zijn gestart en het komende schooljaar moet het gaan bruisen van de activiteiten. Lees verder »
Waarom succes niet afhangt van cognitieve vaardigheden

Waarom succes niet afhangt van cognitieve vaardigheden

12 september 2016, 15:30

School is weer begonnen. Iedere leerkracht is weer hard aan het werk om kinderen te leren rekenen, lezen en spellen. En hopelijk ook ruimtelijk werken, tekenen, muziek, zingen, toneel/drama en bewegen door middel van dans, spel en sport. De nadruk ligt echter nog steeds op de scores van de cognitieve vakken. Terwijl -zo blijkt uit onderzoek- de cognitieve capaciteiten en de resultaten op school van een kind niet zoveel zeggen over de mate van succes in zijn of haar latere leven. Lees verder »
Nog ruimte beschikbaar voor cursus Het Jonge Kind

Nog ruimte beschikbaar voor cursus Het Jonge Kind

5 september 2016, 09:53

PPO organiseert dit schooljaar drie cursussen voor onderbouwleerkrachten over het Jonge Kind. Voor de cursussen die starten in januari hebben wij nog een paar plaatsten beschikbaar. Lees verder »
PO/VO

PO/VO

5 september 2016, 09:42

Maandagochtend 29 augustus. Ik wacht op een collega bij het fietstunneltje. Een meisje van een jaar of 12 rent vanuit de Merenwijk over het fietspad richting station. Nieuwe Eastpak. Telefoon in de hand. Ze praat in zichzelf. Lees verder »