Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Verantwoording van een Samenwerkingsverband

Maandag, 17 juni 2019

Bekijk svp het korte filmpje speciaal voor bestuurders van samenwerkingsverbanden. Ter informatie, over de wijze waarop de verantwoording van een swv wordt verbeterd. Lees verder »

Ontdek autisme

Donderdag, 6 juni 2019

Een filmpje vanuit kinderen voor leraren. Lees verder »
SCOL opent basisschool met innovatief concept

SCOL opent basisschool met innovatief concept

Maandag, 27 mei 2019, 10:09

Aan het begin van het nieuwe schooljaar heeft Leiden er een basisschool bij. Op maandag 2 september stappen naar verwachting de eerste kleuters naar binnen bij De Astronaut aan de Kennedylaan in Leiden.

De voorbereidingen voor de nieuwe school zijn in volle gang en de aanmelding is gestart.
Uniek aan De Astronaut is dat kinderen zelf bepalen hoezij zich de lesstof eigen willen maken, dat onderwijs en kinderopvang geïntegreerd zijn door samen te werken met Smallsteps kinderopvang en dat kinderen juist veel leren buiten het eigen klaslokaal. Buiten kan betekenen dichtbij in de school zelf, op het schoolplein of wat verder weg, bijvoorbeeld in de natuur of bij een van de vele educatieve organisaties in en om Leiden.

Op dit moment staat de aanmelding open voor kinderen van 4-6 jaar. In de loop van het nieuwe schooljaar wordt het mogelijk oudere kinderen aan te melden, dus voor de schooljaren daarna. In juni en juli organiseert De Astronaut informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde ouders. Meer informatie over de school en de informatiebijeenkomsten is te vinden op www.deastronaut.nl. De school komt in het pand van voormalige basisschool De Sleutelbloem.