Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Terug naar school

Maandag, 20 april 2020

De anderhalve-meter-school, hoe organiseer je die? Lees verder »

Nieuwsbrief Steunpunt Passend Onderwijs

Maandag, 20 april 2020

Lees hier de nieuwsbrief, april 2020 Lees verder »
SCOL opent basisschool met innovatief concept

SCOL opent basisschool met innovatief concept

Maandag, 27 mei 2019, 10:09

Aan het begin van het nieuwe schooljaar heeft Leiden er een basisschool bij. Op maandag 2 september stappen naar verwachting de eerste kleuters naar binnen bij De Astronaut aan de Kennedylaan in Leiden.

De voorbereidingen voor de nieuwe school zijn in volle gang en de aanmelding is gestart.
Uniek aan De Astronaut is dat kinderen zelf bepalen hoezij zich de lesstof eigen willen maken, dat onderwijs en kinderopvang geïntegreerd zijn door samen te werken met Smallsteps kinderopvang en dat kinderen juist veel leren buiten het eigen klaslokaal. Buiten kan betekenen dichtbij in de school zelf, op het schoolplein of wat verder weg, bijvoorbeeld in de natuur of bij een van de vele educatieve organisaties in en om Leiden.

Op dit moment staat de aanmelding open voor kinderen van 4-6 jaar. In de loop van het nieuwe schooljaar wordt het mogelijk oudere kinderen aan te melden, dus voor de schooljaren daarna. In juni en juli organiseert De Astronaut informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde ouders. Meer informatie over de school en de informatiebijeenkomsten is te vinden op www.deastronaut.nl. De school komt in het pand van voormalige basisschool De Sleutelbloem.