Flitsbijeenkomst Het jonge kind – Het stille kind – ONLINE

dinsdag, 01 februari 2022 - 19.00 - 21.00

Workshop over jonge kinderen die opvallend stil zijn in de groep.
In de kring wordt iedere dag het dagenliedje gezongen, B. beweegt haar lippen zonder geluid.
Met drie vingers laat hij de juf weten, dat er teveel kinderen in de huishoek zijn,
er spelen nu vier kinderen…

Herkent u kinderen met bovenstaand gedrag?
Kinderen die nauwelijks praten in de groep, die onopvallend spelen tussen de kinderen en daarbij weinig geluiden laten horen?
Kinderen die wel graag iets willen zeggen, maar waarbij het zelfs niet lijkt te lukken om hun naam te noemen in de kring?
In deze workshop gaan we in op bovenstaande vragen, krijg je informatie over vroeg signalering van deze kinderen en krijg je handelingstips hoe je met deze stille kinderen in de groepssituatie kan omgaan. Na afloop van de workshop heb je informatie gekregen oversignalering van stille kinderen, de ondersteuningsbehoeftes van deze kinderen en wat je als pedagogisch medewerker/leerkracht/gezinsbegeleider kan doen om deze kinderen goed te begeleiden.

Deze workshop wordt gegeven voor Josje van Geel, werkzaam bij AED Leiden.
Wanneer en waar: 1 februari 2022 van 19-21 uur, ONLINE

Het versterken van de zorg en het onderwijs aan jonge kinderen is bij het samenwerkingsverband PPO regio Leiden en de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Voorschoten en Wassenaar een belangrijk speerpunt. Professionals werkzaam met het jonge kind (o.a. pedagogisch medewerkers, kleuterleerkrachten) spelen hierin een belangrijke rol. In dit kader zullen er in 2022 drie workshops georganiseerd worden voor professionals die met jonge kinderen (2-6 jaar) werken. Het doel van deze bijeenkomsten is informatie en handvatten geven om direct mee aan de slag te gaan.

Dit evenement is verlopen. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen