Jonge kind: Weinig taal en toch aan de praat?

woensdag, 19 februari 2025 - 19.00 - 21.00 uur

In de kinderopvang en het onderwijs zien we regelmatig peuters en kleuters binnenkomen die niet zo taalvaardig zijn. Bijvoorbeeld kinderen waar thuis de taalontwikkeling weinig gestimuleerd is. Maar ook meertalige kinderen die wél veel spreken in de thuistaal maar het Nederlands nog moeten verwerven.

Om een taal te leren is het belangrijk dat je voldoende  taalaanbod én veel spreekkansen krijgt. Hoe zorg je er als professional voor dat je de kinderen ‘aan de praat’ krijgt?  Een uitdagende leeromgeving en goede interactievaardigheden zijn hierbij van groot belang. Tijdens deze workshop krijg je aan de hand van praktische voorbeelden  handvatten om met álle kinderen het gesprek aan te gaan.

Deze workshop wordt gegeven door Marga van Mil-Leijtens, zij is als preventief logopedist en specialist meertaligheid werkzaam bij 1801 jeugd & onderwijsadvies en werkt dagelijks met meertalige kinderen, hun ouders én professionals.

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Neem contact met ons op om op de wachtlijst geplaatst te worden en wij informeren je via e-mail wanneer er toch een plaats vrijkomt.

Neem contact met ons op

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen