Het jonge kind: een zachte landing in groep 3

woensdag, 16 juni 2021 - 13:15 - 15:15

De overgang van groep 2 naar groep 3 wordt als een grote stap gezien en ervaren. Voor de kinderen verandert er ineens veel. Het ene moment speel je in de huishoek of blokkenhoek en na de zomer moet je ineens aan je tafel leren lezen en rekenen!  Ook voor leraren is het soms puzzelen hoe tegemoet gekomen kan worden aan de behoeften van de beginnende groep 3  leerling.  Wat doe je met die grote behoefte aan spel van sommige kinderen? En wat doe je met de kinderen die na een paar weken al lijken af te haken? Is het kind wel klaar voor groep 3? Is groep 3 wel klaar voor het kind?

Vanwege COVID-19 wordt deze flitsbijeenkomst niet bij ons op kantoor gehouden.

Locatie:
LEF! Leiden
Kennedylaan 1
2324 ER LEIDEN

ppo_leiden_schoolplein

Tijdens deze flitsbijeenkomst wordt de doorgaande lijn in het aanbod tussen groep 2 en groep 3 aan de hand van praktische voorbeelden besproken. Je krijgt meer zicht op de onderwijsbehoeften van jonge kinderen en hoe je hieraan tegemoet kunt komen. We verkennen de mogelijkheden om lerend spelen in groep 3 in te bouwen zodat kinderen een zachte landing in groep 3 kunnen ervaren. Je krijgt praktische tools om hiermee aan de slag te gaan.

Inschrijven

Deelname aan de bijeenkomst kost € 25,00. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de bijeenkomst gegarandeerd.

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Neem contact met ons op om op de wachtlijst geplaatst te worden en wij informeren je via e-mail wanneer er toch een plaats vrijkomt.

Neem contact met ons op

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen