Gespreksvaardig tijdens ‘uitdagende’ oudercontacten

woensdag, 20 januari 2021 - 13:15 - 15:15

In het onderwijs kom je geregeld tijdens gesprekken, in de klas of op het plein, gedrag van ouders tegen wat meer vraagt dan gemiddeld. Situaties waarbij je niet goed weet wat je het beste kunt doen en dat je twijfelt of je iets wel of juist niet moet zeggen. Momenten waarbij je zelf erg geraakt wordt door wat een ouder zegt of doet. Ouders die heftige emoties laten zien, ouders die weigeren mee te gaan in een schooladvies, ouders die veeleisend zijn of ouders die weinig vertrouwen hebben in de school.  Deze flitsbijeenkomst geeft je handvatten om je gespreksvaardigheden te versterken en te leren wat werkt tijdens ‘uitdagende’ momenten en gesprekken met ouders. Je leert beter af te stemmen en de juiste vragen te stellen, zodat ouders zich gehoord voelen en hun weerstand verminderd.  Er wordt gewerkt met casussen van de deelnemers. De geleerde technieken zijn direct toepasbaar in je eigen school.

De flitsbijeenkomst wordt gegeven door Katrien Schober, trainer en coach bij InMens.

Vanwege COVID-19 wordt deze flitsbijeenkomst niet bij ons op kantoor gehouden.

Locatie:
LEF! Leiden
Kennedylaan 1
2324 ER LEIDEN

Inschrijven

Deelname aan de bijeenkomst kost € 25,00. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de bijeenkomst gegarandeerd.

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Neem contact met ons op om op de wachtlijst geplaatst te worden en wij informeren je via e-mail wanneer er toch een plaats vrijkomt.

Neem contact met ons op

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen