Het jonge kind – Meertaligheid

dinsdag, 12 april 2022 - 19.00 - 21.00

In toenemende mate krijgen we in de kinderopvang en het onderwijs te maken met meertalige kinderen. In onze regio groeit immers 1 op 3 kinderen op met meerdere talen.
De komst van een meertalig kind in de groep roept soms vragen op. Wat mag ik verwachten van de ontwikkeling van het Nederlands? Wanneer moet ik mij zorgen gaan maken over de taalontwikkeling?
Welke vragen stel ik aan meertalige ouders bij een intakegesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de talen die het kind begrijpt en spreekt?

Tijdens deze workshop praten we jullie bij over actuele ontwikkeling op het gebied van meertaligheid en geven we antwoord op bovenstaande vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Uiteraard is er gelegenheid voor jullie vragen over dit onderwerp.

Deze workshop wordt verzorgd door Marga van Mil-Leijtens. Zij is werkzaam bij Onderwijsadvies als logopedist en specialist meertaligheid en heeft in haar werk dagelijks te maken met meertalige kinderen en ouders.

Waar en wanneer: 12 april 2021 van 19-21 uur, Elisabethhof 17 in Leiderdorp

Het versterken van de zorg en het onderwijs aan jonge kinderen is bij het samenwerkingsverband PPO regio Leiden en de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Voorschoten en Wassenaar een belangrijk speerpunt. Professionals werkzaam met het jonge kind (o.a. pedagogisch medewerkers, kleuterleerkrachten) spelen hierin een belangrijke rol. In dit kader zullen er in 2022 drie workshops georganiseerd worden voor professionals die met jonge kinderen (2-6 jaar) werken. Het doel van deze bijeenkomsten is informatie en handvatten geven om direct mee aan de slag te gaan.

Dit evenement is verlopen. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen