XL Flitsbijeenkomsten - Diversiteit en talentontwikkeling

Datum
Woensdag, 23 Januari 2019
Tijd
13:15 - 16:00

Diversiteit in de klas en op school - Samen Leren Samen Leven 

Het realiseren van een meer inclusieve en rechtvaardige samenleving begint in onze voor- en vroegschoolse voorzieningen en in het onderwijs. Daar moeten kinderen en jongeren leren dat diversiteit vanzelfsprekend is en een verrijking is voor ons allemaal. Omgaan met kinderen en jongeren die anders zijn kan echter ook heel ingewikkeld zijn. Inclusief denken en handelen moet je daarom ook echt leren in het leven van alle dag, thuis, op de kinderopvang, op school, in de buurt enzovoort.

Tijdens de flitsbijeenkomst verkennen we de dilemma’s en uitdagingen die samenhangen met het thema diversiteit. Samen Leren Samen Leven als de basis voor een meer inclusieve school waarin alle kinderen tot hun recht komen en mee kunnen doen. Meer regie bij de leerling en ouders en leerlingen echt een stem geven.

Hans Schuman - Hogeschoolhoofddocent Seminarium voor Orthopedagogiek, Hogeschool Utrecht en beleidsmedewerker Heliomare Kind/Jeugd.

Locatie:
De nieuwe energie 
3e Binnenvestgracht 23
2312 NR Leiden

Inschrijven

Deelname aan de flitsbijeenkomst kost € 25. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de flitsbijeenkomst gegarandeerd.