Jonge kind - Het stille kind

Datum
Dinsdag, 19 November 2019
Tijd
19:00 - 21:00

Workshop over jonge kinderen die opvallend stil zijn in de groep.

In de kring wordt iedere dag het dagenliedje gezongen, B. beweegt haar lippen zonder geluid.

Met drie vingers laat hij de juf weten, dat er teveel kinderen in de huishoek zijn, er spelen nu vier kinderen…

Praatjes volop thuis, maar in de winkel komt er nauwelijks een woord uit als ze een plakje worst krijgt…

Herkent u kinderen met bovenstaand gedrag? Kinderen die nauwelijks praten in de groep, die onopvallend spelen tussen de kinderen en daarbij weinig geluiden laten horen? Kinderen die wel graag iets willen zeggen, maar waarbij het zelfs niet lijkt te lukken om hun naam te noemen in de kring?

In deze workshop gaan we in op bovenstaande vragen, krijg je informatie over vroeg signalering van deze kinderen en krijg je handelingstips hoe je met deze stille kinderen in de groepssituatie kan omgaan. Na afloop van de workshop heb je informatie gekregen over signalering van stille kinderen, de ondersteuningsbehoeftes van deze kinderen en wat je als pedagogisch medewerker/leerkracht/gezinsbegeleider kan doen om deze kinderen goed te begeleiden.

Deze workshop wordt gegeven voor Josje van Geel, werkzaam bij AED Leiden.

Wanneer en waar: dinsdag 19 november 2019 van 19-21 uur, locatie Elisabethhof Leiderdorp

Het versterken van de zorg en het onderwijs aan jonge kinderen is bij het samenwerkingsverband PPO- regio Leiden en de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Voorschoten en Wassenaar een belangrijk speerpunt. Professionals werkzaam met het jonge kind (o.a. pedagogisch medewerkers, kleuterleerkrachten) spelen hierin een belangrijke rol.

In dit kader zullen er 3 flitsworkshops georganiseerd worden voor professionals die met jonge kinderen (2-6 jaar) werken. Het doel van deze bijeenkomsten is informatie en handvatten geven om direct mee aan de slag te gaan.  De kosten per flitsbijeenkomst bedragen € 10,- per persoon. 

Inschrijven wachtlijst

De bijeenkomst van uw keuze is vol. U kunt zich nog wel inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaats beschikbaar komt.

Factuuradres