Jonge kind - Een meertalig kind op de groep

Datum
Donderdag, 17 Oktober 2019
Tijd
19:00 - 21:00

Flitsworkshop 1: Een meertalig kind op de groep

In toenemende mate krijgen we in de kinderopvang en het onderwijs te maken met meertalige kinderen. In onze regio groeit immers 1 op 3 kinderen op met meerdere talen. 

De komst van een meertalig kind in de groep roept soms vragen op. 

Wat mag ik verwachten van de ontwikkeling van het Nederlands? 

Wanneer moet ik mij zorgen gaan maken over de taalontwikkeling?

Welke vragen stel ik aan meertalige ouders bij een intakegesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de talen die het kind begrijpt en spreekt? 

Tijdens deze workshop praten we jullie bij over actuele ontwikkeling op het gebied van meertaligheid en geven we antwoord op bovenstaande vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Uiteraard is er gelegenheid voor jullie vragen over dit onderwerp. 

Deze workshop wordt verzorgd door Marga van Mil-Leijtens. Zij is werkzaam bij Onderwijsadvies als logopedist en specialist meertaligheid en heeft in haar werk dagelijks te maken met meertalige kinderen en ouders.

Wanneer en waar: donderdag 17 oktober 2019 van 19-21 uur, locatie Elisabethhof Leiderdorp

Het versterken van de zorg en het onderwijs aan jonge kinderen is bij het samenwerkingsverband PPO- regio Leiden en de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Voorschoten en Wassenaar een belangrijk speerpunt. Professionals werkzaam met het jonge kind (o.a. pedagogisch medewerkers, kleuterleerkrachten) spelen hierin een belangrijke rol.

In dit kader zullen er 3 flitsworkshops georganiseerd worden voor professionals die met jonge kinderen (2-6 jaar) werken. Het doel van deze bijeenkomsten is informatie en handvatten geven om direct mee aan de slag te gaan.  De kosten per flitsbijeenkomst bedragen € 10,- per persoon. 

Inschrijven

Deelname aan de bijeenkomst kost € 10,00. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de bijeenkomst gegarandeerd.

Factuuradres


Kosten

De kosten voor deze bijeenkomst zijn: €10,-