Flitsbijeenkomsten - Vergroot het eigenaarschap en motivatie van de leerlingen

Datum
Woensdag, 9 Oktober 2019
Tijd
13:15 - 15:15

Eigenaarschap vergroten

Eigenaarschap; een veel gebruikte term in het onderwijs. “De leerling kan nog veel meer eigenaar worden van zijn eigen leerproces.”

We zien dat een leerling die zich eigenaar voelt van zijn eigen leerproces verantwoordelijkheid neemt, betrokkenheid toont en intrinsiek gemotiveerd in zijn stoel zit. Een situatie die we graag in onze eigen klas zoveel mogelijk terug zouden willen zien.

De vraag hoe je het gevoel van eigenaarschap kan vergroten bij leerlingen, welke bijdrage jij kan leveren om dit positief te beïnvloeden wordt vaak vanuit een theoretisch kader belicht. De uitdagende en soms complexe praktijk waar je als leerkracht mee te maken hebt maakt dat de vertaalslag van deze theoretische kaders naar jouw persoonlijke situatie niet zomaar gemaakt is.

Tijdens deze praktisch georiënteerde workshop zal de focus komen te liggen op jouw persoonlijke situatie. Wat doe je al wel wat het gevoel van eigenaarschap bij leerlingen vergroot en welke eerstvolgende kleine stap voorwaarts kan je nog maken. Ook kijken we hoe je nog meer invloed kan uitoefenen op de motivatie en betrokkenheid van je leerlingen. Ook hierbij is jouw praktijksituatie uitgangspunt.

Inschrijven wachtlijst

De bijeenkomst van uw keuze is vol. U kunt zich nog wel inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaats beschikbaar komt.

Factuuradres