Flitsbijeenkomsten - Mindfulness

Datum
Woensdag, 10 Oktober 2018
Tijd
13:15 - 15:15

Een vlieg zoemt door het lokaal en alle ogen dwalen af. Je moet nog veel klusjes doen terwijl er ook een ouder op je wacht voor een lastig gesprek. De toets voor morgen zorgt vandaag al voor veel onrust bij je leerlingen.  

Herken je dit?  

Er is een manier om jezelf en jouw leerlingen te helpen om met meer rust te werken: aandachtoefeningen ofwel mindfulnessoefeningen. 

In deze interactieve flitsbijeenkomst maken deelnemers kennis met praktische aandachtoefeningen. We gaan in op achtergrondinformatie over mindfulness en het belang van stevige zelfzorg. Zodat je soepel je grenzen bewaakt, vriendelijk voor jezelf kunt opkomen en ontdekt hoe je met initiatief nemen inspirerend je zelfzorg kunt vergroten. De leraren gaan aan de slag met enkele oefeningen voor zichzelf en om de volgende dag direct in de klas toe te passen. 

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat het gebruik van mindfulness in de klas positief werkt op o.a. stressverlaging bij leraar en leerling, concentreren, leren, het omgaan met spannende situaties (zoals toetsen) en op sociale interacties met anderen. Het publieksverslag van het onderzoek van de UvA over MindfulKids is te downloaden via www.mindfulkids.nl 

Hélène van Oudheusden (Schoolcoach & Personal Coach) geeft de flitsbijeenkomst. Zij is gecertificeerd trainer MindfulKids 

Inschrijven

Deelname aan de flitsbijeenkomst kost € 25. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de flitsbijeenkomst gegarandeerd.