Flitsbijeenkomsten - Hoe maak ik van mijn klas een groep

Datum
Woensdag, 19 September 2018
Tijd
13:15 - 15:15

Hoe maak ik van mijn klas een groep?
Als je werkt in het onderwijs, kom je vaak leerlingen en studenten tegen die behoefte hebben aan extra ondersteuning. Hoe ga je hiermee om? En hoe zorg je ervoor dat zij zich zo goed en volledig mogelijk kunnen ontplooien? De AED biedt hiervoor workshops, trainingen en diensten. Voor zowel jou als de leerlingen en studenten. Met specialistische, toegepaste ondersteuning krijgen zij zo de kans zich optimaal te ontwikkelen. De workshop Hoe maak ik van mijn klas een groep geeft je onder andere inzicht in de verschillende fasen van groepsvorming. Ook leer je hoe je als leerkracht of IB’er kunt bijdragen aan een positieve groep

Doel
Je leert de verschillende fasen van groepsvorming kennen en welke belangrijke rol je zelf speelt bij het vormen van een positieve groep. Je leert de regie in handen te nemen en te houden door tijdens elke fase passende activiteiten aan te bieden.

Inhoud
Elk nieuw schooljaar begint het groepsvormingsproces opnieuw. Ook wanneer het om een bestaande klas gaat of het tweede jaar met dezelfde klas. In de periode tot herfstvakantie wordt de groepssfeer voor de rest van het schooljaar bepaald. Tijdens deze workshop leer je van een gedragswetenschapper direct hierop in te spelen, zodat de klas zich ontwikkelt tot een echte groep. Je krijgt inzicht in de vijf fasen van groepsvorming die elke klas doorloopt. Wat houden de fasen in? Hoe herken je ze en met welke activiteiten kun je daarop inspelen? De workshop is geschikt voor leerkrachten en IB’ers. Opbrengst Door deze workshop ken je de vijf fasen van groepsvorming, de activiteiten die daarbij aansluiten en behoud je de regie over de klas. Met als positief eindresultaat dat de klas een eenheid vormt, dat er een positieve sfeer heerst en dat kinderen zich er op hun gemak voelen.

De flitsbijeenkomst wordt verzorgd door Gwen van Kroonenburg.

Inschrijven

Deelname aan de flitsbijeenkomst kost € 25. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de flitsbijeenkomst gegarandeerd.