Flitsbijeenkomsten - Het jonge kind: een zachte landing in groep 3

Datum
Woensdag, 20 Mei 2020
Tijd
13:15 - 15:15

Een zachte landing in groep 3.

De overgang van groep 2 naar groep 3 wordt als een grote stap gezien en ervaren. Voor de kinderen verandert er ineens veel. Het ene moment speel je in de huishoek of blokkenhoek en na de zomer moet je ineens aan je tafel leren lezen en rekenen!  Ook voor leraren is het soms puzzelen hoe tegemoet gekomen kan worden aan de behoeften van de beginnende groep 3  leerling.  Wat doe je met die grote behoefte aan spel van sommige kinderen? En wat doe je met de kinderen die na een paar weken al lijken af te haken? Is het kind wel klaar voor groep 3? Is groep 3 wel klaar voor het kind?

Tijdens deze flitsbijeenkomst wordt de doorgaande lijn in het aanbod tussen groep 2 en groep 3 aan de hand van praktische voorbeelden besproken. Je krijgt meer zicht op de onderwijsbehoeften van jonge kinderen en hoe je hieraan tegemoet kunt komen. We verkennen de mogelijkheden om lerend spelen in groep 3 in te bouwen zodat kinderen een zachte landing in groep 3 kunnen ervaren. Je krijgt praktische tools om hiermee aan de slag te gaan.

Inschrijven

Deelname aan de bijeenkomst kost € 25,00. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de bijeenkomst gegarandeerd.

Factuuradres


Kosten

De kosten voor deze bijeenkomst zijn: €25,-