Flitsbijeenkomst Mindfulness in de klas

Datum
Woensdag, 31 Januari 2018
Tijd
13:15 - 15:15

31 januari 2018 Mindfulness in het basisonderwijs

Een vlieg zoemt door het lokaal en alle ogen dwalen af. Buiten klinkt een sirene en je halve klas loopt naar het raam. De toets voor morgen zorgt vandaag al voor veel onrust bij je leerlingen. Herken je dit? Er is een manier om jezelf en jouw leerlingen te helpen om beter te concentreren: aandachtoefeningen ofwel mindfulnessoefeningen.

In deze interactieve flitsbijeenkomst maken deelnemers kennis met praktische aandachtoefeningen. We gaan in op achtergrondinformatie over mindfulness. De leraren gaan aan de slag met enkele oefeningen voor zichzelf en om de volgende dag direct in de klas toe te passen.

We bespreken kort het lesprogramma MindfulKids. Met de MindfulKidstraining leren kinderen hoe hun meest belangrijke instrument, namelijk hun aandacht, werkt. Door middel van oefeningen ontdekken zij hoe ze hun aandacht bewust(er) in het hier en nu kunnen gebruiken en hoe ze zonder oordeel kunnen kijken naar hun ervaringen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat het gebruik van mindfulness in de klas positief werkt op o.a. concentreren, leren, het omgaan met spannende situaties (zoals toetsen) en op sociale interacties met anderen. Het publieksverslag van het onderzoek van de UvA over MindfulKids is te downloaden via www.mindfulkids.nl

Hélène van Oudheusden (Schoolcoach & Personal Coach) geeft de flitsbijeenkomst. Voor een voorproefje van twee mindfulnessoefeningen kun je een kijkje nemen op haar YouTube-kanaal: http://www.youtube.com/channel/UCuOKufMrV1QOQCqnkn5CwOg

www.helenevanoudheusden.nl

Inschrijven wachtlijst

De flitsbijeenkomst van uw keuze is vol. U kunt zich nog wel inschrijven op de wachtlijst. Wij nemen contact met u op zodra er plaats beschikbaar komt.