Voor scholen

terug naar het overzicht

Handelingsgericht werken

Handelingsgericht werken (HGW) wil de kwaliteit van het onderwijs en de begeleiding van alle leerlingen verbeteren. Het is een systematische manier van werken, waarbij het aanbod afgestemd is op de onderwijsbehoeften en de basisbehoeften van de leerlingen. Aan de hand van de kindkenmerken wordt gekeken welke onderwijsbehoeften het betreffende kind heeft. Het onderwijs wordt daarop aangepast. 

 • Groeidocument, veiligheid en privacy

  Veiligheid en Privacy Regelmatig bereiken ons vragen over de veiligheid van groeidocument.nl De systemen van Parantion, waar het groeidocument draait, behoren tot de veiligste in Nederland. Zij voldoen aan... Lees verder »
 • Groeidocument

  Vanaf november 2015 werkt het SWV PPO regio Leiden met het online groeidocument. Elke school heeft één inlog waarmee onder het beheer van de IB-er groeidocumenten kunnen worden aangemaakt. Zij doen dit... Lees verder »
 • Mindmap HGW

  Hoe werkt de mindmap Handelingsgericht werken? Handelingsgericht werken beoogt de kwaliteit van het onderwijs en de begeleiding voor alle leerlingen te verbeteren. Het concretiseert adaptief onderwijs en... Lees verder »
 • Meest gestelde vragen over het groeidocument

    Wanneer er vragen worden gesteld over het Groeidocument vermelden we deze hier ook, met daarbij het antwoord! ALGEMEEN Welke functies heeft het groeidocument (GD)? Het GD heeft de volgende... Lees verder »
 • Uitgangspunten HGW

  De zeven uitgangspunten in HGW in het swv PPO regio Leiden Lees verder »