Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Actueel

Het groeidocument, een mooi instrument met veel mogelijkheden

Het groeidocument, een mooi instrument met veel mogelijkheden

14 november 2016, 14:34

Monique Meulenberg van Daltonschool de Leeuwerik uit Leiderdorp is een enthousiaste gebruiker van het groeidocument. Graag deelt ze haar ervaringen met het groeidocument met ons. En wie weet, trekt ze de sceptici over de streep! Lees verder »
Tweede bijeenkomst over het groeidocument

Tweede bijeenkomst over het groeidocument

14 november 2016, 14:00

Op dinsdag 1 november is een bijeenkomst gehouden waar IB-ers in de gelegenheid waren om, onder begeleiding van ervaren collega‚Äôs, te oefenen met het groeidocument. Een 15-tal IB-ers hebben aan deze middag deelgenomen. Lees verder »
Gedrag in uitvoering, over executieve functies en gedrag.

Gedrag in uitvoering, over executieve functies en gedrag.

3 november 2016, 09:24

Het zoveelste boek over gedrag? Zeker niet. Dit boek gaat over executieve functies bij kinderen en pubers. Het boek is geschreven voor een brede doelgroep: ouders, leerkrachten, hulpverleners en studenten. Lees verder »
Communicatie

Communicatie

25 oktober 2016, 15:18

Twee kinderen moesten veranderen van school. Het paste niet. Dat is pijnlijk. En.. Dat kan gebeuren. Lees verder »
Presentatie Bouw!

Presentatie Bouw!

10 oktober 2016, 14:21

Een nieuw programma BOUW! kan helpen de hardnekkigheid aan te tonen en levert ook veel op bij preventie van leesproblemen. Lees verder »
Stop Kindermishandeling

Stop Kindermishandeling

10 oktober 2016, 09:49

School, de ogen en oren van Veilig Thuis In Nederland zit gemiddeld in iedere schoolklas wel een kind dat met kindermishandeling en/of huiselijk geweld te maken heeft. Van leerkrachten en intern begeleiders wordt op grond van de meldcode verwacht dat zij gevoelig zijn voor signalen. Rudy Bonnet, voorzitter van de stichting Voorkoming van Kindermishandeling (VKM), geeft adviezen over de te bewandelen stappen. Lees verder »
Tip: expliciete directe instructiemodel

Tip: expliciete directe instructiemodel

4 oktober 2016, 14:52

De IB-netwerkbijeenkomst in Voorschoten is het unaniem eens. Leerkrachten die meer uit hun instructie willen halen, moeten het boek het 'Expliciete Directe Instructiemodel' (EDI) lezen. Dit boek gaat nog een stapje verder dan het Directie Instructie Model (DIM). Want een kwalitatief goede instructie legt de basis voor effectief onderwijs. Lees verder »
Glas half leeg of half vol?

Glas half leeg of half vol?

29 september 2016, 11:05

Ik zie een lijst aan signalering en interventies. Op allerlei gebied. Maar er is ruis en metaalmoeheid. Ik wil met school en beide ouders in gesprek. De afspraak is gemaakt. Lees verder »
De Vloer Op, een impressie van Vrije School Mareland

De Vloer Op, een impressie van Vrije School Mareland

19 september 2016, 11:21

Woensdag 14 september ging Leiden Midden bij elkaar op bezoek. De leraren van de Josephschool, Lucas van Leyden en de Arcade gingen op bezoek bij de Woutertje Pieterse, Vrije School Mareland, Joppensz en Lorentz. Willem de Koning, directeur van Vrije School Mareland doet verslag van deze spannende, maar leuke ervaring. Lees verder »
Kinderrechten op de kaart

Kinderrechten op de kaart

19 september 2016, 10:17

Op 1 september jl. vond op SBO de Vlieger de aftrap plaats van de Kinderrechtentour. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wilde van de leerlingen zelf horen hoe het met hen gaat en wat zij vinden dat er voor kinderen en jongeren in Nederland moet worden verbeterd. Lees verder »