Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Actueel

De deur open

De deur open

11 april 2017, 11:22

Luuk ziet, hoort en voelt alles. Hij krijgt hete wangen. Of gaat gillen. Dan hoort hij tenminste zijn eigen stem. Lees verder »
Lustrum van het Jeugd Café, Kleurrijk verder!

Lustrum van het Jeugd Café, Kleurrijk verder!

6 april 2017, 10:17

Graag willen u uitnodigen voor het Jeugdcafé op 29 mei a.s. Het thema is ‘Veelkleurige Aanpak voor Kleuters’. Het Onderwijs en Jeugdhulp schetsen samen het toekomstbeeld voor ouders en kind. Op maandag 29 mei bent u van 16.00 tot 18.00 uur van harte welkom op SBO de Vlieger, Boerhaavelaan 298 in Leiden. Lees verder »
Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig?

3 april 2017, 10:25

In welke modus sta je? Ben je lekker aan het werk? Vol vertrouwen in jezelf, je leerlingen en in je team? Of loopt het allemaal niet helemaal zoals je had gehoopt? En, ga je zo door, want 'het wordt vanzelf een keer zomervakantie'...? Lees verder »
Nieuwsbrief EED maart 2017

Nieuwsbrief EED maart 2017

27 maart 2017, 14:24

In deze nieuwsbrief over Ernstige Enkelvoudige Dyslexie aandacht voor: Voorlichtingsbijeenkomsten voor Intern Begeleiders Startfoto en verder kwantitatief monitoren van de EED-zorg Nieuwe gecontracteerde aanbieders NRD en KD vormen per 1 januari 2017 NKD Resultaten Criterium Gestuurde Interview bij scholen Ontwikkeling diverse documenten Zicht krijgen op dyslexie buiten EED-zorg Lees verder »
Was je erbij op 8 maart, niet omdat je moet, maar omdat je kan?

Was je erbij op 8 maart, niet omdat je moet, maar omdat je kan?

27 maart 2017, 09:19

Wat een slecht weer was het op 8 maart, maar binnen, in CORPUS Congress Centre scheen de zon. Leerkrachten, directeuren en IB-ers van de basisscholen uit de Leidse regio werden warm welkom geheten door PPO regio Leiden voor de conferentie Niet Omdat Je Moet, Maar Omdat Je Kan. Een bont gezelschap sprekers stond klaar voor een leerzame en inspirerende middag. Lees verder »
Geduld is een schone zaak!

Geduld is een schone zaak!

27 maart 2017, 09:18

Met veel vragen en gedoe kwam Joris de basisschool binnen. Ouders wilden niet meteen van alles delen. De leerkracht is maar gewoon begonnen. Met Joris aan haar hand. Lees verder »
Ode aan een juf

Ode aan een juf

21 maart 2017, 12:04

Ik merk het direct. Dit is een bevlogen, steengoeie juf! Ze ziet en hoort hem. Ze begrijpt zijn urgentie in autonomie. Dat rottige technisch lezen zit hem enorm in de weg. Lees verder »
Het kan niet, maar je kan het

Het kan niet, maar je kan het

13 maart 2017, 10:23

Was je ook bij die interessante workshop van Tilman Andris, op 8 maart 2017 in Corpus? Op de website van Tilman Andris, geeft hij zijn workshop-trucs prijs. Kijk gauw en betover je collega's! Lees verder »
 

Basistraining Begrip voor Autisme

13 maart 2017, 09:27

Heb je in je dagelijks leven of als professional te maken met mensen met autisme? Denk je dat het contact tussen jou en degene met autisme beter zou kunnen? Volg dan de Basistraining Begrip voor Autisme van Ontdek Autisme.  Lees verder »
Zijn rolstoel zijn z'n beentjes

Zijn rolstoel zijn z'n beentjes

5 maart 2017, 18:36

Alwin wordt over een maand vier. Hij is hoogbegaafd en zit in een rolstoel. Hij heeft een nare spierziekte met een somber perspectief.  Lees verder »