Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Verantwoording van een Samenwerkingsverband

Maandag, 17 juni 2019

Bekijk svp het korte filmpje speciaal voor bestuurders van samenwerkingsverbanden. Ter informatie, over de wijze waarop de verantwoording van een swv wordt verbeterd. Lees verder »

Ontdek autisme

Donderdag, 6 juni 2019

Een filmpje vanuit kinderen voor leraren. Lees verder »
ZORGPLICHT EN PASSEND ONDERWIJS

ZORGPLICHT EN PASSEND ONDERWIJS

Maandag, 28 januari 2019, 10:02

Inhoud van de workshop

Bij de kennisworkshop krijgt u antwoord op al uw vragen die u heeft over de zorgplicht en passend onderwijs. Denk hierbij aan vragen als:

  • Wat houdt de zorgplicht in?
  • Wanneer gaat de zorgplicht in en wanneer stopt die?
  • Welke verplichtingen roept de zorgplicht in het leven voor scholen, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden?
  • Wat betekent de zorgplicht voor de mogelijkheid om leerlingen te weigeren of te verwijderen?
  • Wat betekent de zorgplicht voor verwijzingen naar SO/SBO?
  • Welke rechten hebben ouders in het kader van verwijdering en verwijzing naar SO/SBO?

 

Praktische informatie
De kennisworkshop vindt een aantal keren per jaar plaats. De eerstvolgende mogelijkheid staat gepland op vrijdag 22 februari 2019. De cursus wordt in de ochtend gegeven van 10:00 tot 12:30 uur op ons kantoor aan de Industrieweg 23 in (3645 RK) Mijdrecht (centraal gelegen tussen Amsterdam en Utrecht). De kosten voor het bijwonen van de workshop bedragen € 125,00 exclusief BTW per persoon. Om de cursus zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is er plaats voor maximaal 10 deelnemers. Uiteraard zal er volop mogelijkheid bestaan voor het stellen van vragen en voorleggen van specifieke situaties waar u in uw dagelijkse praktijk tegen aanloopt.
 
De workshop is ontwikkeld voor schooldirecteuren, IB’ers, schoolbestuurders en medewerkers van samenwerkingsverbanden. Past u niet binnen de voorgenoemde profielen? Neem dan gerust contact op, dan kijken we in hoeverre de workshop aansluit bij uw situatie.

  

Ik wil me graag inschrijven!

Inschrijven kan door telefonisch contact op te nemen via 0297 – 25 00 18 of ons contactformulier in te vullen. Wij hopen u binnenkort te mogen ontmoeten bij onze volgende workshop!