Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Focus on Talent! Conferentie 6 juni 2018

Donderdag, 12 april 2018

Talent ontdekken en ontwikkelen! Tijdens deze conferentie word je geïnspireerd door boeiende sprekers die verschillende kanten van talent en talentontwikkeling belichten. Je hebt met collega's gewerkt aan je eigen onderwijs. En je hebt de kans je netwerk te vergroten. Lees verder »

SAMEN maken wij het onderwijs STERK

Dinsdag, 3 april 2018

Afgelopen week is er namens het college van bestuur van Leidse scholen, een brief naar de fractievoorzitters van de gemeente Leiden gestuurd. U kunt deze hier lezen. Lees verder »

SAMEN maken wij het onderwijs STERK

Dinsdag, 3 april 2018, 11:50

samen.jpg

 

Afgelopen week is er namens het college van bestuur van Leidse scholen, Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden, Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden, Stichting scholengroep Leonardo Da Vinci College, Stedelijk Gymnasium Leiden, Het Vlietland College, een brief naar de fractievoorzitters van de gemeente Leiden gestuurd. Doel van deze brief is een kwalitatief hoogwaardig en toekomstgericht onderwijs voor elk kind in gemeente Leiden realiseren in de komende 5 jaar. Hieronder leest u de brief.

Samen naar een kwalitatief hoogwaardig en toekomstgericht onderwijs voor elk kind in gemeente Leiden, dat willen wij als schoolbesturen PROOLeiden/OBSG Leiderdorp, SCOL, Stichting Scholengroep Da Vinci, Stedelijk Gymnasium Leiden en het Vlietland College (schoolbesturen voor openbaar en confessioneel basis -, speciaal - en voortgezet onderwijs) graag met u realiseren in de komende raadsperiode 2018-2022. Samen goed onderwijs voor ieder kind realiseren vraagt dat het nieuwe college, met een wethouder voor onderwijs en jeugd, wil en blijft investeren in Leiden als kennisstad én onderwijsstad.

In afgelopen raadsperiode hebben we intensief samengewerkt met de gemeente op verschillende gebieden. Wij zien voor de komende collegeperiode de volgende samenwerkingskansen:

1 Versterken van Leiden als kennisstad en ontwikkeling tot internationale onderwijsstad.
2 Leiden is en blijft een aantrekkelijke stad voor leraren.
3 Gelijke kansen voor alle Leidse leerlingen.
4 Samenbrengen van onderwijs, jeugdhulp en jeugd GGZ.
5 Goede en duurzame schoolgebouwen met genoeg bewegingsruimte.

In de bijlage vindt u een pamflet  met een korte toelichting van de thema’s en opgaven.