Vul hieronder uw e-mailadres in en druk op inschrijven om u in te schrijven voor de nieuwsbrief van Passend Primair Onderwijs Regio Leiden

Kijkje in de keuken.....

Maandag, 26 november 2018

.... lees hier een praktijksituatie. Het gaat over herkenning. Lees verder »

Enthousiasme op de gezamenlijke studiedag basisscholen Voorschoten!

Donderdag, 1 november 2018

Op initiatief van de directeuren en intern begeleiders van 6 scholen uit Voorschoten was er op woensdag 17 oktober een studiedag voor alle leerkrachten van deze scholen. Met als doel elkaar te ontmoeten en het uitwisselen van ervaringen en kennis. Lees verder »
Help, mijn kind loopt vast, wat nu?

Help, mijn kind loopt vast, wat nu?

Donderdag, 22 februari 2018, 13:25

Wanneer een kind tegen problemen of beperkingen aanloopt thuis of in de klas, zullen in eerste instantie ouders en leerkracht met elkaar in gesprek gaan. Maar wat als dat niet toereikend is? Dan is het voor u als ouder goed om te weten welke wegen er zijn naar passende ondersteuning.

Op deze inloopavond zijn adviseurs en experts aanwezig van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Jeugd- en GezinsTeam (JGT), de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), het Samenwerkingsverband PPO Leiden en de AED. Door middel van een door Balans regio Rijnland opgestelde wegwijzer krijgt u inzicht in hoe de ondersteuning in de regio Leiden is georganiseerd. Denkt u bijvoorbeeld aan leerproblematiek, zoals onder meer dyslexie, kenmerken van autisme, concentratieproblemen of ADHD, loopt uw kind achter op leeftijdsgenoten, is hij of zij motorisch onhandig of ziet u opvallend gedrag en vraagt u zich af of dit nog bij een normale ontwikkeling hoort?

Kom langs op de inloopavond, waar de ruimte wordt geboden om langs te lopen bij de hulpverleners voor informatie, om vragen te stellen over uw kind en het gesprek aan te gaan met (ervaringsdeskundige) ouders.

  • Datum: donderdag 8 maart 2018
  • Locatie:¬†Het nieuwe huis van het onderwijs, Elisabethhof 21 in Leiderdorp
  • Tijdstip: inloop vanaf 19:30 uur tot 21:30 uur.
  • Centrale Kick-off om 20:00 uur.
  • Kosten: Gratis voor zowel leden als niet-leden van Balans.

Bij voorkeur vooraf aanmelden bij Tineke Valentijn